Samo mi narod može suditi: Tako je Mladić 1993. govorio o optužbi za ratne zločine

Radiosarajevo.ba
Samo mi narod može suditi: Tako je Mladić 1993. govorio o optužbi za ratne zločine
Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, objavila je na Facebooku video svog susreta s Ratkom Mladićem 1993. godine, kada mu je postavila pitanje o mogućnosti da bude optužen za ratne zločine.

"Vi ste snažan čovjek, pa možete da podnesete ovo teško pitanje", kazala je tada Amanpour.

Ona je napisala da joj je Mladić rekao da "nema veće časti od odbrane svog naroda" i da "jedino moj narod može da mi sudi".

Komentarajući za CNN presudu Mladiću, Christiane Amanpour je izjavila da je on ostao kukavica do poslednjeg trenutka jer nije ostao u sudnici da čuje presudu.

"Doživotni zatvor je najmanje što su žrtve ovog rata trebale da dobiju. Ovo je pravda za žrtve, nije osveta, žrtve širom Bosne tražile su svoj dan na sudu. Ubijeno je 7.000 njihovih dječaka, braće i očeva u Srebrenici i 10.000 širom Bosne", rekla je slavna novinarka i dodala da "nikad neće zaboraviti 1995. godinu kada su Mladić i njegovi mislili da je pametno da pripadnike UN uzmu kao taoce i iskoriste ih za pogađanje i pregovore".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije