Presuda Mladiću: Partizan moli Grobare da ne kopiraju Zvezdine Delije

Radiosarajevo.ba
Presuda Mladiću: Partizan moli Grobare da ne kopiraju Zvezdine Delije
Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 dočekuju švicarski Young Boys u odlučujućoj utakmici Lige Europe, susretu koji može, u slučaju pobjede, osigurati "crno-bijelima" proljeće u Europi.

Već sada čelnici Partizana strahuju da bi zbog vanfudbalskih dešavanja mogli biti izbačeni iz Europe, posebno u svjetlu kazne doživotnog zatvora Ratku Mladiću.

Miloš Vazura, generalni sekretar Partizana, istakao je da je Partizan već bio kažnjen zbog pominjanja Ratka Mladića na tribinama tokom meča protiv Budućnosti, i zato je apelovao da se to ovoga puta ne dešava.

"Nema povoda za politiku, ali nikad se ne zna, jedan pojedinac može napraviti problem. Pozivamo navijače da ne pominju naše generale", rekao je Vazura.

Strah u taboru Partizana izaziva činjenica da njihovi navijači neće željeti da zaostanu za navijačima ljutog rivala Crvene zvezde.

Zvezdine Delije su na nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici s Radom imali transparent podrške Mladiću uz skandiranje osuđenom ratnom zločincu.

"Mladiću moj, problem je tvoj što si ti srpski heroj", pjevale su Delije, bez ikakvih sankcija Fudbalskog saveza Srbije.

No, slična pjesma na europskoj utakmici sigurno bi izazvala reakciju UEFA-e, pa otud apeli Partizanove uprave navijačima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije