Samo konkretni potezi ispunit će očekivanja mladih u BiH

Radiosarajevo.ba
Samo konkretni potezi ispunit će očekivanja mladih u BiH
Foto:Samir Leskovac / Kafa sa Borišom Falatarom

Rješenje političke krize u Bosni i Hercegovini jedino je moguće ukoliko se naprave korjenite promjene unutar stranaka koje su na vlasti posljednjih 20 godina ili ako ponudimo potpuno nove politike, trećeg riješenja nema,“ poručio je Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH na "Kafi sa mladima BiH".

Kafi sa kandidatom za člana Predsjedništva BiH prisustvovali su mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a zanimale su ih vizije koje ovaj kandidat nudi u oblasti vanjske politike BiH, sektoru obrazovanja, zaustavljanju odlaska mladih iz zemlje, ali i brojnih drugih oblasti u kojima se ova populacija susreće sa određenim problemima.

„Ovakvi događaji potrebni su mladima u BiH. Bilo bi odlično da slična dešavanja budu organizovana i u drugm gradovima i dijelovima zemlje jer se susreću sa brojnim problemima i potrebno im je da vide da neko brine i o njihovim potrebama,“ poručio je učesnik koji je na „Kafu sa..." kandidatom za člana Predsjedništva BiH došao iz Čelinca.

Kafa sa Borišom Falatarom  - undefined
Mladi su istakli i kako od budućih predstavnika očekuju samo konkretne poteze i da neće pristajati na manje od toga jer je zasićenost dosadašnjom politikom dosegla vrhunac.

U cilju da podrži razumijevanje mladih u izbornom procesu za Predsjedništvo BiH, Institut za razvoj mladih KULT od juna do oktobra 2018. godine organizovat će susrete mladih ljudi sa kandidatima za Predsjedništvo BiH, a naredni susret mladih bit će organizovan već 03. jula 2018. godine. Mladi će imati priliku razgovarati sa Amerom Jerlagićem, kandidatom Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH.

U Bosni i Hercegovini živi oko 700.000 mladih, koji su zakonima o mladima definisani kao osobe dobi od 15 do 30 godina. Većina mladih ima pravo glasa, a Institut za razvoj mladih KULT na ovaj način im želi dati priliku da budu birači, a ne glasači jer pitanja mladih trebaju i moraju biti dio programa političkih stranaka u BiH, te da je krajnje vrijeme da najviši nivo vlasti u svoj diskurs stavi mlade kao primarni fokus.

Program „Kafa sa...predsjedničkim kandidatom“ bit će organizovan u Sarajevu, a za prisustvo događaju na web stranici Instituta mogu se prijaviti mladi iz cijele BiH do 35 godina starosti, koji žele biti dio konstruktivnog dijaloga o potrebama i izazovima sa kojima se ova populacija suočava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije