Još jedan hladan dan je pred nama: U Bosni kiša, u Hercegovini bura

Radiosarajevo.ba
Još jedan hladan dan je pred nama: U Bosni kiša, u Hercegovini bura
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Olujno nevrijeme pogodilo Sarajevo
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo i Sokolac 10; Bugojno i Sarajevo 12; Jajce 13; Grude, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14; Banja Luka, Gradačac i Zvornik 15; Bihać, Brčko i Doboj 16; Mostar, Stolac i Trebinje 18°C.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, uz neuobičajeno niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Usljed izraženijeg osjeta hladnoće, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Jača kiša u Bosni. U Hercegovini slabije padavine prije podne i sredinom dana. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjerena bura, prije podne sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. U Krajini i krajnjem sjeveru Bosne do 20°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka do 23°C. U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Više padavina se očekuje u Krajini. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 15 do 21, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 22 do 28 °C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine prestaju poslije podne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije