Samo Hercegovina jutros toplija od Bjelašnice: Pročitajte prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Samo Hercegovina jutros toplija od Bjelašnice: Pročitajte prognozu do petka
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros su magla i niska naoblaka prekrili cijeli sjever zemlje i kotline u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -12; Goražde i Kupres -10; Bugojno -9; Livno -8; Drvar i Sarajevo -7; Ivan-sedlo, Jajce i Srebrenica -6; Stolac i Zenica -5; Bihać, Gradačac i Tuzla -4; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Sanski Most -3; Zvornik -2; Bjelašnica -1; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 6°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956hPa, za 12hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Stabilne i sunčanije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije. U pojedinim dijelovima zemlje moguće je duže zadržavanje magle tokom dana, a povećano zagađenje zraka u urbanim sredinama također će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Uz hladnije jutro i večer preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Danas dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima zemlje i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -3 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C.

U srijedu dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U četvrtak dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -3 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C.

U petak prijepodne magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u centralnom dijelu Bosne, gdje se u drugoj polovini dana očekuje razvedravanje. U ostalim područjima cijeli dan pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 12°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije