Samira Begić: Upućena inicijativa Vladi FBiH za nastavak rada GIKIL-a

Fena
Samira Begić: Upućena inicijativa Vladi FBiH za nastavak rada GIKIL-a

Kompanija GIKIL d.o.o Lukavac se obratila Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Federalnom ministarstvu okoliša i turizma sa inicijativom za omogućavanje rada i poslovanja sa molbom za uvoz potrebnih sirovina. Vlada Federacije BiH je informaciju razmatrala na svojoj sjednici održanoj 18. juna i istu proslijedila Parlamentu Federacije BiH na razmatranje.

"Nakon provedenih svih propisanih procedura, te svakodnevne komunikacije i sastanaka s Upravom i Nadzornim odborom GIKIL-a, pokrenula sam inicijativu zajedno sa svojim kolegama zastupnicima iz Tuzlanskog kantona, te 29. juna istu uputila u parlamentarnu proceduru, a urađeno je isto i ispred Kluba SDA", izjavila je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Samira Begić.

Kako ističe, hitnost i važnost inicijative o omogućavanju rada i poslovanja GIKIL-a prepoznata je od strane opozicionih partnera, te su zajedno sa svojim klubovima podržali inicijativu.

"Raduje me saznanje da su i opozicione stranke prepoznale važnost i također bi se zahvalila kolegicama i kolegama potpisnicima urgencije", dodala je Begić i istakla da je značajan zajednički nastup u borbi za radna mjesta i napor da ova kompanija zadrži svoje radnike i nastavi proizvodnju i stabilizaciju te da se napravi plan restrukturiranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije