Samantha Power: Mi smo uz Bosnu i Hercegovinu

8
Radiosarajevo.ba
Samantha Power: Mi smo uz Bosnu i Hercegovinu
FOTO: Fena / Samantha Power u Sarajevu

Samantha Power, aktuelna aktuelna administratorica USAID-a, bivša ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pri Ujedinjenim nacijama UN-u i nekadašnja savjetnica Baracka Obame za ljudska prava susrela se sa predstavnicima bh. dijaspore u Chicagu.

„Pridružila sam se članovima bosansko-američke zajednice kako bih podijelila opredijeljenost Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini.

Decenijama je USAID radio sa bosanskim Amerikancima na programiranju za jačanje demokratije, upravljanja i ekonomskog razvoja Bosne I Hercegovine. Zahvalni smo na našem partnerstvu“, navela je Power na Twitteru.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Ovo je iznimno važna poruka predstavnika administracije Joea Bidena, američkog predsjednika u jeku agresije Rusije na Ukrajinu, dok se u Bosni i Hercegovini širi strah od mogućeg širenja sukoba.

Aktivistica Dženita Višća izjavila je za TV Hayat kako je Power „podvukla da je uz BiH”.

“Rekla je da, kada je kao novinarka bila u BiH, imala je samo papir i olovku da napiše. Danas ima moć u rukama da učini da se glas bh. dijaspore čuje daleko u svijetu”, kazala je Višća.
Dodala je da je Power iznijela zabrinutost time što Dodik radi, ali i zbog odlaska omladine iz BiH.

Dodala je da je “pomenula je poveznicu između agresije na Ukrajinu i BiH, genocida koji se desio u BiH”.

“Rekla je kako se omladina i ljudi u BiH boje, kako je primijetila strah i da ona misli da ne bi treblo ništa da se desi”, prenijela je Višća.

Nadalje, Višća je istakla da bh. dijaspora želi pomoći matičnoj domovini.

„Mi želimo mir u našoj državi, da naš narod živi sigurno i lijepo, da ne misli da li će neko sa brda doći i pokušati nešto uraditi, da ne gledamo ko je i šta je, da budemo multietnička država”, rekla je Višća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije