... / Salko Zildžić: Pozitivan sam za koronu, pregurao sam sve loše zajedno s porodicom

17. 08. 2020. u 13:00:00 A. S.

Shares: 0

Prije deset dana sam saznao da sam pozitivan na koronavirus, i mogu kazati da je sve ono loše iza mene i moje porodice, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Salko Zildžić, predsjednik Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanajbliži saradnik nedavno preminulog ministra za boračka pitanja FBiH Salke Bukvarevića.

Višestruki šampion Bosne i hercegovine u kick boksu kaže da se - dobro osjeća.

"Prve pozitivne rezultate smo saznal isupruga i ja, prije nekih desetak dana. Onda nam je jedno dijete počelo kašljucati i u četvrtak smo ga odveli ljekaru i nakon testiranja i njegov nalaz je bio pozitivan. S obzirom na to da imam četvero djece, vjerujem da su svi pozitivni i da su svi asimptomatični, bez većih zdravstvenih problema. Od nas svih u kući, možda je supruga imala malo veću temperarturu. Mnogi kažu da sportisti bolje podnose koronu u odnosu na ostale, ali ne bih rekao da je to tačno. Malo sam istraživao i rekao bih da je sve do gena", kazao je Zildžić za Radiosarajevo.ba.

Vrhunski sportista kaže da će i dalje ostati u samoizolaciji.

"U ovom trenutku je najvažnije zdravstveno stanje svih nas. Dobro se osjećamo i kazao bih da se nadam da smo najgore pregurali", dodao je Zildžić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA