Salko Tursunović izbačen i iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu

5
Radiosarajevo.ba
Salko Tursunović izbačen i iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu
FOTO: Facebook / Salko Tursunović

Salko Tursunović je na sjednici općinskog savjeta Stranke za BiH koja je održana danas u Srebrenici isključen, preciznije izbačen je iz ove stranke. 

Riječ je o odborniku koji je na jučerašnjoj sjednici izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Ova odluka je uslijedila nakon što je Tursunović glasovima srpskih odbornika izabran za predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, a što je uslijedilo nakon smjene Ćamila Durakovića s te pozicije.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

"Predsjednica Općinskog Savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Begija Smajić izjavila je da je odluka donesena zbog postupanja pomenutog odbornika koji je suprotno dogovoru kluba "Moja adresa Srebrenica" u sklopu kojeg djeluju i odbornici Stranke za Bosnu i Hercegovinu prihvatio kandidaturu za Predsjedavajućeg SO Srebrenica na koju je izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će nastaviti zalagati za jedinstvo nastupa probosanskih partija u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a posebno u Srebrenici", navodi se u saopćenju ove stranke.

Podsjetimo, jučer, 16. septembra Tursunović je izbačen i iz kluba "Moja adresa Srebrenica".

"Tursunović je jednoglasno izbačen iz našeg kluba, niti može dalje, niti ima našu podršku. Petnaest odbornika iz reda srpskih stranaka je glasalo za njega. Tursunović sada samostalno djeluje zajedno sa srpskom većinom koja ga je predložila i imenovala na poziciju predsjednika Skupštine Općine Srebrenica", kazao je Ćamil Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije