Salkić odgovorio Dodiku: "Da je bilo pravde on danas ne bi imao čega biti predsjednik"

11
Radiosarajevo.ba
Salkić odgovorio Dodiku: "Da je bilo pravde on danas ne bi imao čega biti predsjednik"
AA / Ramiz Salkić

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs, rekao je danas, reagujući na izjavu Milorada Dodika o nezavisnosti entiteta Rs, da bi Dodik trebao znati da je bilo pravde i pravičnog pristupa u Dejtonu da on danas ne bi imao čega biti predsjednik.

"Za nas je moranje da trpimo entitet Rs, iako je njegovo, gotovo kompletno, vojno i političko rukovodstvo presuđeno za UZP, teške zločine i genocid nad Bošnjacima. Sve zbog Dodiku mrskih stranaca koji su u Dejtonu nagradili bosanske Srbe entitetom, uprkos počinjenom genocidu!

Dodiku bi neko trebao objasniti da su njegovi idoli i heroji presuđeni pred dva međunarodna suda da su počinili genocid, a da je njegova matica Srbija, kako je voli zvati, presuđena da nije spriječila genocid i kaznila počinioce genocida.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Dodik bi trebao znati da je bilo pravde i pravičnog pristupa u Dejtonu on danas ne bi imao čega biti predsjednik.

Kontinuitet vašeg pristupa kroz historiju da upornim ponavljanjem laži nametnete ostatku svijeta laž kao istinu ovog puta je osuđeno na neuspjeh jer postoje presude koje neće izbrisati niti zasjeniti vaše neistine.

Nova sramota laktaškog vožda: Dodik vrijeđao Sarajevo, BiH, Bosance, Trojku, LGBT zajednicu...

Nova sramota laktaškog vožda: Dodik vrijeđao Sarajevo, BiH, Bosance, Trojku, LGBT zajednicu...

Vaša separatistička politika godinama širi nesigurnost, prijeti miru i stabilnosti što se najbolje osjeća kroz odlazak ljudi iz ovog entiteta.

Katarza i suočavanje sa sudski dokazanim i presuđenim činjenica jedini je normalan put ka budućnosti i izgradnji društva u kojem će se svi građani osjećati sigurno i ravnopravno.

Naravno to nije vaš cilj, jer ste na tragu neostvarenih ratnih ciljeva vaših heroja, a sudski dokazanih zločinaca o etnički čistom srpskom pravoslavnom prostoru.

Zbog toga provodite sistemsku diskriminaciju Bošnjaka negirajući naš identitet, jezik i kulturu želeći stvoriti ambijent i okruženje u kojem Bošnjaci neće moći opstati u budućnosti.

Trebate biti uvjereni da će Bosna i Hercegovina i Bošnjaci u njoj opstati bez obzira na vaše želje i ambicije utemeljene na odlukama od 9. januara 1992. godine čiji su kreatori danas haški osuđenici za UZP, teške ratne zločine i genocid nad Bošnjacima", rekao je Salkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije