Marić o optužbama HDZ-a: Ko gubi ima pravo da se ljuti, nećemo nasjesti na te igre

1
Radiosarajevo.ba
Marić o optužbama HDZ-a: Ko gubi ima pravo da se ljuti, nećemo nasjesti na te igre
Foto: Nova Sloboda / Salem Marić

Nakon što je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer naredilo provjere navoda iz krivične prijave koju je podnijela nevladina organizacija Hrvatski narodni sabor BiH o navodnim masovnim prijevarama na nedjeljnim izborima u Mostaru, zatražili smo komentar od Salema Marića, predsjednika Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Mostar.

Piše: F. V.

"Što se mene lično tiče, te stranke koju predstavljam i Koalicije za Mostar 2020., mogu samo reći da onaj koji gubi ima pravo i da se ljuti. Takve optužbe od strane hrvatskih političkih stranaka mi u Koaliciji doživljavamo kao smišljeni pokušaj da se relativiziraju rezultati lokalnih izbora u Mostaru, pa čak dovede i u pitanje legitimitet same Centralne izborne komisije ", kazao Marić za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, Koalicija za Mostar 2020. je ostvarila odličan izborni rezultat, i to prije svega zbog dobro urađene kampanje, jasnih političkih stavova, ali i svog opredjeljenja da je spremna graditi "Mostar za sve", bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

"Građani su to prepoznali i želim se i ovom prilikom zahvaliti svima koji su dali svoj glas Koaliciji za Mostar 2020", podvukao je Marić.

Komentirajući određene špekulacije prema kojima bi HDZ i hrvatski blok stranaka mogao imati 18 ili 19 mandata u Gradskom vijeću Mostar, čime se između redova želi naglasiti da je pitanje budućeg gradonačelnika grada na Neretvi unaprijed riješeno, Marić to naziva neodgovornim.

"Poglašavanje bilo kakvih izbornih pobjednika ili licitiranje navodnog velikog broja vijećnika od strane bilo koga u ovom trenutku smatram potpuno neodgovornim ponašanjem, prije nego za to nadležni organi, poput Centralne izborne komisije (CIK), ne objave konačne rezultate izbora u Mostaru. To će biti jedina i prava istina, sve ostalo su samo špekulacije. Koalicija za Mostar je sigurna u svoj izborni uspjeh i neće nasjesti na tu vrstu igre, koja, očigledno, onima koji se baš i nisu dobro proveli na izborima odgovara ", zaključio je Marić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije