Safet Softić (SDA): Denis Bećirović ima nekoliko procenata prednosti nad Bakirom Izetbegovićem

1
A. S.
Safet Softić (SDA): Denis Bećirović ima nekoliko procenata prednosti nad Bakirom Izetbegovićem
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Safet Softić

Safet Softić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Predsjedništva ove stranke, obratio se prisutnim novinarima u Centrali SDA, gdje je komentirao prve rezultate u izbornoj noći.

"Na oko 50 prebrojanih glasačkih listića, Denis Bećirović je u vodstvu.

U ovom trenutku ima nekoliko procenata ispred Bakira Izetbegovića. Očigledno je ono što smo imali na umu, da je 11 stranaka krenulo u udruživanje što je donijelo ovaj rezultat i da je Denis Bećirović postigao dobar rezultat.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

U svakom slučaju znamo gdje Bećirović ili Izetbegović imaju značajniju prednost. Zbog te činjenice kažem da su mogući preokreti do kraja brojanja glasova", rekao je Softić.

U vrijeme pisanja ovog teksta, na osnovu 647.751 obrađenog glasa, u vodstvu u utrci za Predsjedništvo BiH je Denis Bećirović (SDP BiH) koji ima 238.884 glasa, dok Bakir Izetbegović ima 166.316 glasova.

Novinare je zanimalo da Softić komentira i rezultate za Parlament BiH, Parlament FBiH i skupštine, ali je Softić samo komentirao:

"Ti rezultati će biti poznatiji u drugom dijelu noći."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije