Ko vodi - Bećirović ili Izetbegović? Genjac (SDA) tvrdi jedno, brojke tvrde drugo

3
A. Sokolović
Ko vodi - Bećirović ili Izetbegović? Genjac (SDA) tvrdi jedno, brojke tvrde drugo
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Halid Genjac

Halid Genjac, generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SAD) se obratio prisutnim novinarima, nakon što je ova stranka objavila prve rezultate sa birališta za Izbore 2022. godine.

"Želim da se prije svega zahvalim svim građanima Bosne i Hercegovine koji su izašli na izbore i ostvarili svoju građansku dužnost. Pozdravljam povećanu izlaznost na izbore. Izborni proces je uglavnom tekao u skaldu sa pravilima i zakonom. Određene nepravilnosti koje su ustanovljene od strane velikog broja broja posmatrača, i posmatračke misija OSCE-a i nevladinog sektora, treba da se njime bavi Izborna komisija", kazao je Genjac.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Zatim je podvukao da je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, lider u utrci za člana Predsjedništva BiH.

"Prve informacije koje dobijamo su u skladu sa našim očekivanjima i one govore govore – Bakir Izetbegović je u prednosti. Ostalo ćemo komentarisati tokom noći. Nadam se da ćemo biti u prilici da veoma ažurno i u kraćim vremenskim intervalima iznosimo podatke”, kazao je Genjac.

Ipak, prema novim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, nakon 90.000 prebrojanih glasova za članove Predsjedništva BiH, za bošnjačkog člana vodi Denis Bećirović (SDP BiH) sa 29.136 glasova, dok je na drugom mjestu Bakir Izetbegović sa 28.007 glasova.

U isto vrijeme u utrci za Predsjedništvo BiH iz reda Hrvata vodi Željko Komšić sa 17.806, dok Borjana Krišto (HDZ BiH) ima 13.232 glasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije