Sada je i zvanično: Poništen doktorat Sebije Izetbegović

15
Radiosarajevo.ba
Sada je i zvanično: Poništen doktorat Sebije Izetbegović
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Sebiji Izetbegović, bivšoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zvanično je poništen doktorat.

Rješenje Univerziteta UNSA objavljeno je i u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Rješenje prenosimo u cijelosti:

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

"Poništava se upis u Matičnu knjigu koja se vodi kod Univerziteta u Sarajevu od 1990-2008. godine od broja 1481-2276, i to upis pod rednim brojem 1890 na ime Izetbegović (Islam) Sebija, koja je dana 11. 06. 2000. godine odbranila doktorsku disertaciju pod naslovom "Operativna histeroskopija u liječenju intrauterinih nenormalnosti kao faktora bračne neplodnosti " i time stekla naučni stepen doktora medicinskih nauka, iz razloga što imenovana nije ispunila sve ispitne obaveze na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme sticanja diplome doktora nauka, odnosno nije ispunila propisane uslove za prijavu doktorske disertacije i sticanje naučnog stepena - doktor nauka", navedeno je u rješenju Univerziteta UNSA-a.

Sebija Izetbegović ostaje raditi na KCUS-u: Oglasio se Alen Pilav

Sebija Izetbegović ostaje raditi na KCUS-u: Oglasio se Alen Pilav

O odluci se također navodi da se obavezuje Služba za pravne poslove Univerziteta u Sarajevu da "Službenim novinama Kantona Sarajevo" podnese zahtjev za oglašavanje nevažećim upis iz tačke 1. ovog rješenja.

"Ovo rješenje je konačno i stupa na snagu danom donošenja", zaključuje se u odluci rektora UNSA Rifata Škrijelja.

Rješenje objavljeno u službenim novinama KS

Podsjetimo, nakon posljednjih dešavanja o kojem bruji javnost i mediji, Sebija Izetbegović je nedavno, tačnije 8. decembra, potpisala novi ugovor u zdravstvenoj instituciji u kojoj je bila alfa i omega.

Kao što je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, Sebija Izetbegović će raditi na odjelu Ginekologije i akušerstva o čemu je ranije u jednoj emisiji govorio i v.d. direktor KCUS-a Alen Pilav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije