Sjednice / Sa zakašnjenjem: Vlada FBiH razmatra budžet za iduću godinu

28. 11. 2019. u 09:27:00 M. R. S.

Shares: 0

Budžet Federacije BiH za iduću godinu trebao bi se naći na dnevnom redu današnje sjednice Vlade FBiH koja će biti održana u Sarajevu, s početkom u 10 sati.

Prema informacijama koje smo dobili, budžet za 2020. godinu iznosit će oko 4,9 milijardi KM jer od iduće godine Zavod PIO FBiH, čiji je budžet 2,7 milijardi KM, prelazi na trezor. 

Evidentno je da Vlada FBiH kasni s usvajanjem budžeta za iduću godinu s obzirom na to da je, prema budžetskom kalendaru, do 5. novembra trebala Parlamentu FBiH dostaviti prijedlog budžeta sa pratećom dokumentacijom.

Federalna vlada danas bi trebala potvrditi i smjene menadžmenta Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, nakon što je prošle sedmice zadužila resorno Ministarstvo rada i socijalne politike da poduzme aktivnosti s ciljem razrješenja direktora Redžepa Salića te članova Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove i imenovanja vršilaca dužnosti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA