S. Cenić: Bh. opozicija kao Pokémoni, svima se prikazuju, a niko ih nije opipao

Radiosarajevo.ba
S. Cenić: Bh. opozicija kao Pokémoni, svima se prikazuju, a niko ih nije opipao
/ Arhiv/Radiosarajevo.ba
Deutsche Welle je istraživao aktuelnu situaciju u BiH, a svoje viđenje dala je i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić.

Ona vjeruje da je usvajanje prilagođenog SSP-a rezultat političkih kalkulacija i nastavak "bosanskohercegovačke EU farse", piše DW u tekstu pod naslovom "Hvala Njemačkoj, ali bosanskohercegovačka farsa se nastavlja".

"SSP je usvojen samo zato da se dođe do para Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a onda usvoji Zakon o popisu u Republici Srpskoj (RS) i donese odluka o referendumu o Danu RS-a koji bi trebao biti održan sedmicu prije izbora. Opozicija u RS-u u tome asistira pokazujući da nije sposobna za vlast."

"Inače nam je opozicija u državi ravna Pokémonima. Svi kažu da su ih vidjeli i svima se prikazuje na različitim lokacijama, samo ih niko nije opipao."

"Bosanskohercegovačka EU farsa se nastavlja. Bh. politika je nalik onome koji se zatrči u vodu do pasa, poduže zastane, a onda se vrati na obalu. Svi vidimo da je otišao da obavi malu nuždu, ali se pravimo da to ne znamo. Tako se i bh. politika samo do pasa skvasi u EU, obavi nuždu, a onda se vrati na obalu kriminala, svađe i podjela“, kaže Svetlana Cenić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije