Ryanair obustavlja letove u septembru i oktobru i iz BiH

Srna
Ryanair obustavlja letove u septembru i oktobru i iz BiH
Foto: Pixabay / Ilustracija

Aviokompanija Ryanair u septembru i oktobru ove godine obustavlja letove, između ostalih, i na aerodrom u Banjaluci, zbog ograničenja kretanja u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, saopšteno je iz preduzeća Aerodromi RS.

"Svakako očekujemo kraj oktobra, odnosno početak zimske sezone letenja 2020/2021. uspješnijim", navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća Aerodromi RS pojasnili su da je kompanija Ryanair objavila da će smanjiti svoj kapacitet letova za 20 odsto tokom septembra i oktobra, pošto su rezervacije značajno oslabile, a imajući u vidu stalnu nesigurnost u vezi sa nedavnim slučajevima virusa korona u nekim zemljama EU.

Ryanair je potvrdio da će se većina ovih smanjenja odnositi na učestalost, a ne zatvaranje ruta, te da će biti usredsređeni na one zemlje kao što su Španija, Francuska i Švedska, gdje su nedavne stope slučajeva virusa korona dovele do povećanih ograničenja putovanja, zatim Irska, koja nastavlja s nametanjem jedinstvene restriktivne Zelene liste, koja uvodi karantin od 14 dana za posjetioce iz većine drugih zemalja EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije