Sramotno: Ruski ambasador napao Denisa Bećirovića zbog izjave o Ukrajini

10
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Ruski ambasador napao Denisa Bećirovića zbog izjave o Ukrajini
Foto: Kolaž / Igor Kalabuhov; Denis Bećirović

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov reagovao je na izjavu koju je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović dao povodom godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

U reakciji koju je objavio na Facebook stranici Ambasade Ruske Federacije u BiH, Kalabuhov je optužio Bećirovića da je u analizi dešavanja u Ukrajini pokazao površnost, neobjektivnost i manjak ljudskosti. Ponavljajući već poznati stav o "iznuđenoj, ali pravednoj reakciji Rusije" u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, Kalabuhov je kritikovao Bećirovića i za "ponavljanje licemjernih zapadnjičkih motoa".

Također je iznio tvrdnju da Bećirović nema pravo da govori u ime cijele države BiH, kao ni u ime svih Bošnjaka, te da cijelu izjavu doživljava isključivo kao Bećirevićevo lično mišljenje.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

"Jer značajan broj razumnih, zdravomislećih predstavnika bošnjačkog naroda sa kojima svakodnevno komuniciram, običnih ljudi, koji adekvatno razumiju šta se dešava, svi oni žele nama najbržu pobjedu nad neonacističkim režimom koji njeguje i uzgaja Zapad", piše u objavi ruskog ambasadora.

O izjavi gospodina Denisa Bećirovića Izjava gospodina Bećirovića povodom godišnjice Specijalne vojne operacije Rusije...

Posted by Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini on Friday, February 24, 2023

Kalabuhov je također rekao kako stiče uvjerenje da Bećirović nije pobjedio zbog podrške glasača, nego zato što su građani glasali "u velikoj mjeri protiv drugog kandidata".

"Ubijeđen sam da će se gospodin Bećirović, budući da je još mlad političar, kad bude stekao više mudrosti, postidjeti današnjih riječi – patosnih, ali apsolutno neistinitih – i u formalnom i u providentnom smislu ove riječi.", zaključio je Kalabuhov.

Denis Bećirović poslao poruku Volodimiru Zelenskom i građanima Ukrajine

Denis Bećirović poslao poruku Volodimiru Zelenskom i građanima Ukrajine

Podsjećamo, povodom prve godišnjice agresije Rusije na Ukrajinu, član predsjedništva BiH Denis Bećirović izrazio je otvorenu podršku predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom i narodu Ukrajine.

"Bosna i Hercegovina se zajedno sa slobodnim i demokratskim svijetom solidariše sa ukrajinskim narodom u borbi za slobodu", naveo je u svojoj izjavi Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije