Ruski ambasador izrevoltiran Sattlerovim govorom: Ovo je odgovor Delegacije EU

7
Radiosarajevo.ba
Ruski ambasador izrevoltiran Sattlerovim govorom: Ovo je odgovor Delegacije EU
Foto: Radiosarajevo.ba/FB Ambasada Rusije u BiH / Johann Sattler, ambasador EU u BiH i Igor Kalabuhov, ambasador Rusije

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov sinoć je demonstrativno napustio svečanost u Brčkom povodom obilježavanja 22. godišnjice od proglašenja Brčko distrikta BiH.

Naime, Kalabuhov je izašao u trenutku kada je ambasador Europske unije Johann Sattler govorio o ruskoj agresiji na Ukrajinu, Kalabuhov je demonstrativno ustao i ljutito izašao.

Iz Ruske ambasade u BiH kazali su kako su revoltirani zbog toga da što "ovo gostoprimstvo nije bilo ispoštovano od strane šefa delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera koji je u svom govoru tokom svečane akademije u neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio je izjave koji nemaju nikakve veze sa spomenutom temom".

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

Iz korita rijeke Doljanke izvučeno tijelo muškarca

"Nažalost u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj. Čestitamo rukovodstvu i građanima Brčka važan datum i vjerujemo da će se naša praktična saradnja razvijati ubuduće", zaključili su iz Ambasade Rusije u svojoj objavi.

Stigao je odgovor Delegacije EU, ni manje ni više nego u komentaru pomenute objave na Facebooku.

"Svijet vidi šta se dešava u Ukrajini i šta je to. Rat. Rat koji vodi agresor, napadač, Rusija. Napuštanje događaja zato što su vaše akcije prozvane to neće promijeniti. Stojimo uz Ukrajinu. Laži i dezinformacije to neće promijeniti", zaključili su iz Delegacije EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije