Roditelji zabrinuti: Traže hitno puštanje Keskina da se brani sa slobode

Radiosarajevo.ba
Roditelji zabrinuti: Traže hitno puštanje Keskina da se brani sa slobode
Foto: Nacionalni park Una / Direktor škole u sredini

Vijeće roditelja Richmond Park Schools Bihać izrazilo je nezadovoljstvo zbog postupanja prema Fatihu Keskinu, direktoru ove škole, te traže da hitno bude pušten na slobodu.

U saopćenju za javnost naveli su da su obaviješteni da je Keskin uhapšen 3. decembra, te da su kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema njemu.

„Kako smo kao roditelji zabrinuti o načinu postupanja prema direktoru ove škole, očekujemo informaciju o daljnjem razvoju situacije oko postupanja prema direktoru. Stoga ovim putem tražimo da u najkraćem vremenu informišete Vijeće roditelja o razlozima hapšenja“, istaknuto je u saopćenju.

Navode i da od nadležnih institucija traže da u postupaju prema Keskinu u potpunosti primijene načelo nevinosti „sve dok se u odgovarajućem postupku dokaže bilo kakva odgovornost“.

„Svakako tražimo da se u postupku prema gospodinu Keskinu uvaži pravo da se isti pusti na slobodu i da svoje pravo na dokazivanje svoje nevinosti dokaže bez bilo kakvih pritisaka, propisanih Ustavom BiH, zakonima i drugim propisima-konvencijama“, stoji u saopćenju kojeg potpisuje predsjednik Vijeća roditelja Ermin Hajder.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije