Muškarac u zatvoru u Sarajevu pokušao da se zapali

0
J. Ć.
Muškarac u zatvoru u Sarajevu pokušao da se zapali
KPZ Sarajevo / Ilustracija

U Kazneno-popravnom zavodu Miljacka (KPZ Miljacka) pritvorenik je prijetio da će se zapaliti. Brzom reakcijom stražara, spriječene su teže posljedice.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba kazao direktor KPZ Miljacka Faruk Zubčević, sve se odigralo prošle sedmice. 

"To je osoba koja je u proteklom periodu počinila niz krivičnih djela. Njemu vrlo teško pada što mora biti u pritvoru, slušati i ponašati se sukladno pravilima koji vladaju u pritvoru", govori nam Zubčević, te dodaje:

"Nakon toga zaprijetio je da će se zapaliti, međutim, nije to realizovao jer je straža reagovala i iz te prostorije ga je odvela u drugu nakon čega se on izvinio, a potom plakao. Dakle, sve je bilo u pokušaju i jednoj vrsti latentne prijetnje", kaže za portal Radiosarajevo.ba Zubčević. 

Direktor KPZ Miljacka ističe da je ovaj pritvorenik i u prvoj fazi izdržavanja kazne vrlo često pravio slične ekscese.

"To je sasvim normalno, jer je u zatvoru uskraćeno kretanje. Sve vam je uskraćeno", napominje direktor KPZ Miljacka Faruk Zubčević.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Šefki Cocaliću, koji je uhapšen protekle sedmice zbog sumnje da je učestvovao u tučnjavi u fast-foodu Veki u Sarajevu. 

Tom prilikom je oštrim predmetom povrijeđena osoba Š.H., rođen 1959. godine, nastanjen u Sarajevu.

”Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužalštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, istog dana u 23.30 sati lišena su slobode lica: Š.C., rođen 1959. godine, A.H., rođen 1960. godine, M.S., rođen 1976. godine i E.S., rođen 1998.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela teška tjelesna povreda i učestvovanje u tuči”, saopćeno je tada.

Oni su isti dan predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije