Riješiti opasna mjesta na 'putu smrti'

Fena
Riješiti opasna mjesta na 'putu smrti'
Pixabay / Ilustracija
Na putnoj dionici Crna Rijeka-Banja Luka od početka 2013. do 1.maja ove godine dogodilo se ukupno 328 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 17, teže povrijeđeno 27, a lakše 146 osoba.

Saobraćajna inspekcija RS-a je utvrdila da je došlo do pogoršanja bezbjednosti saobraćaja na toj dionici.

"Analizom zaprimljene informacije utvrđeno je da lokacije saobraćajnih nezgoda imaju karakteristiku opasnog mjesta, odnosno opasne dionice", potvrđeno je iz Inspektorata RS-a.

S obzirom na utvrđenu ocjenu stanja bezbjednosti saobraćaja, inspekcija je preduzela upravne mjere radi otklanjanja opasnih mjesta, dok će „Putevi RS" preduzeti sve potrebne radnje s ciljem prioritetnog rješavanja ovog pitanja i izvršenja naloženih mjera.

Treba podsjetiti da je samo od početka ove godine na dionici Crna Rijeka – Banja Luka smrtno stradalo osam osoba, zbog čega je i prozvana "put smrti".

Iz MUP-a RS-a su već reagirali te nedavno uveli danonoćnu radarsku kontrolu i policijske patrole na tom dijelu magistralnog puta M-16, koji Banju Luku povezuje s Mrkonjić-Gradom, Šipovom, Jezerom i ostalim lokalnim zajednicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije