Riječi zahvalnosti redakcije portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Riječi zahvalnosti redakcije portala Radiosarajevo.ba
Arhiv / Radiosarajevo.ba

Urednički kolegij portala Radiosarajevo.ba izražava zahvalnost policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, komesaru Nusretu Selimoviću i resornom ministru Admiru Katici na brzoj reakciji, identificiranju i privođenju pravdi odgovornih za atak na redakciju našeg portala u petak, 27. septembra, te prijetnje uredništvu i novinarima.

Također, upućujemo izraze zahvalnosti pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine koji su blisko sarađivali sa službenicima MUP-a KS u rješavanju i dokumentiranju slučaja koji je uznemirio novinarsku zajednicu.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje riječi zahvalnosti predstavnicima institucija sa svih razina vlasti, međunarodnim organizacijama i ambasadama koji su pokazali interes, uputili podršku i osudili gnusan atak na medijske slobode.

Posebno zahvaljujemo na nesebičnoj podršci kolega novinara i urednika, te Društvu novinara Bosne i Hercegovine, koji su nas dirnuli izrazima solidarnosti s uposlenicima portala Radiosarajevo.ba.

Vjerujemo upravo da novinarska solidarnost, uz adekvatan rad institucija države, može biti put ka zaštiti novinarskih sloboda i stvaranju ozračja u kojem će profesionalni novinari u Bosni i Hercegovini imati uvjete za normalan rad, u najboljem interesu našeg društva i države.

Samo na taj način možemo spriječiti da se slični napadi ne ponove u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije