Forto, Katica i Mandić dali podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Forto, Katica i Mandić dali podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba
Foto: Press KS / Redakcija portala Radiosarajevo.ba

Nakon nasilničkog napada na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba, delegacija Vlade Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Edinom Fortom, ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Srđanom Mandićem večeras je posjetila redakciju ovog portala kako bi iskazali podršku uposlenicima ove medijske kuće i dali čvrsto obećanje da će biti podzete sve mjere da se počinitelji ovog napada dovedu pred lice pravde.

Saopćenje za javnost portala Radiosarajevo.ba

„Svima mora biti jasno da ova Vlada ima nultu stopu tolerancije na nasilje! Slobodni i nezavisni mediji su ne samo stub svakog demokratskog društva, već i ključ njegovog napretka. S druge strane, fudbal je sport, a sport jeplemenit. Navijačima je mjesto na tribinama, a novinarima u redakcijama. Prijetnje medijima, novinarima i njihovim porodicama su nedopustive i iz toga nema izuzeća, ni za navijače, biznismene ili političare“, poručio je premijer Forto.

Ministar Katica je tokom posjete redakciji portala Radiosarajevo.ba naglasio da nažalost svjedočimo negativnom trendu napada na medije širom BiH.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i policijske snage će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se napadači što prije identifikovali i procesuirali. Stalo nam je do slobode i sigurnosti svakog građanina Kantona“, izjavio je Katica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije