Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

11
Radiosarajevo.ba
Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!
Foto: Wikipedia / Reuf Bajrović

Namjera "Trojke" da izdaju državu od ranije je poznata, kaže u izjavi za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Američko-europske inicijative Reuf Bajrović nakon sastanka čelnika državne većine u Lukavici, koji su neki u bh. javnosti već komentirali kao kapitulaciju pred zahtjevima secesionističke politike Milorada Dodika i njegovog saveznika Dragana Čovića.

Čine to, veli Bajrović, protivno sugestijama američkih partnera!

"Sa tom realnošću nisu željeli da se suoče i mnogi dobronamjerni ljudi građanske orijentacije, ali sada su stvari očite. Čoviću i HDZ-u nakon što su zajedno sa Schmidtom isporučili kontrolu nad Federacijom BiH sada nastoje da isporuče i Predsjedništvo BiH, i to čak protivno sugestiji američkih partnera! Hoće li u tome uspjeti, to ćemo da vidimo, ali njihov izdajnički nijet je jasan. Sa druge strane Dodik bi se nakon zatezanja koje vrši zadovoljio otimanjem državne imovine", tvrdi Bajrović.

Maratonska sjednica: Marin Vukoja izabran za sudiju Ustavnog suda BiH

Maratonska sjednica: Marin Vukoja izabran za sudiju Ustavnog suda BiH

Tvrdi da ga, međutim, frapira je indolentnost i jalovost dijela opozicije.

Trojka se u izdajničkom pohodu neće zaustaviti potezanjem za rukav niti sitnim ogovaranjima. Njima se zbog naroda i države mora suprotstaviti svim sredstvima, a ne skrštenih ruku posmatrati sve. U suprotnom, to znači da smo kao narod spremni pristati na trećerazrednu ulogu u vlastitoj državi, a to bi bilo ispod svakog dostojanstva i časti", zaključuje Bajrović.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu održao sastanak sa koalicionim partnerima na državnom niovu, predstavnicima Trojke, predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, nakon kojeg je većina aktera zaključila da Izborni zakon treba uputiti u parlamentarnu proceduru s ciljem da se odblokira put BiH ka Evropskoj uniji odnosno izađe iz krize u koju su zapali nakon otvaranja pregovora sa Europskom unijom (EU).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije