Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

11
Radiosarajevo.ba
Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!
Foto: Wikipedia / Reuf Bajrović

Namjera "Trojke" da izdaju državu od ranije je poznata, kaže u izjavi za portal Radiosarajevo.ba predsjednik Američko-europske inicijative Reuf Bajrović nakon sastanka čelnika državne većine u Lukavici, koji su neki u bh. javnosti već komentirali kao kapitulaciju pred zahtjevima secesionističke politike Milorada Dodika i njegovog saveznika Dragana Čovića.

Čine to, veli Bajrović, protivno sugestijama američkih partnera!

"Sa tom realnošću nisu željeli da se suoče i mnogi dobronamjerni ljudi građanske orijentacije, ali sada su stvari očite. Čoviću i HDZ-u nakon što su zajedno sa Schmidtom isporučili kontrolu nad Federacijom BiH sada nastoje da isporuče i Predsjedništvo BiH, i to čak protivno sugestiji američkih partnera! Hoće li u tome uspjeti, to ćemo da vidimo, ali njihov izdajnički nijet je jasan. Sa druge strane Dodik bi se nakon zatezanja koje vrši zadovoljio otimanjem državne imovine", tvrdi Bajrović.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Tvrdi da ga, međutim, frapira je indolentnost i jalovost dijela opozicije.

Trojka se u izdajničkom pohodu neće zaustaviti potezanjem za rukav niti sitnim ogovaranjima. Njima se zbog naroda i države mora suprotstaviti svim sredstvima, a ne skrštenih ruku posmatrati sve. U suprotnom, to znači da smo kao narod spremni pristati na trećerazrednu ulogu u vlastitoj državi, a to bi bilo ispod svakog dostojanstva i časti", zaključuje Bajrović.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu održao sastanak sa koalicionim partnerima na državnom niovu, predstavnicima Trojke, predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, nakon kojeg je većina aktera zaključila da Izborni zakon treba uputiti u parlamentarnu proceduru s ciljem da se odblokira put BiH ka Evropskoj uniji odnosno izađe iz krize u koju su zapali nakon otvaranja pregovora sa Europskom unijom (EU).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije