Rekordni rezultati: Turisti ostvarili milion noćenja u Kantonu Sarajevo

2
Radiosarajevo.ba
Rekordni rezultati: Turisti ostvarili milion noćenja u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Turisti na Baščaršiji

Milion noćenja turista u Kantonu Sarajevo ostvareno je tokom proteklih sedam mjeseci i prvih 10 dana augusta ove godine, pokazuje statistika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Po riječima predsjednika Turističke zajednice KS Harisa Fazlagića, već je ostvaren prvi milion noćenja u Kantonu Sarajevo i to je po statističkim mjerenjima najbolji rezultat do sada.

U poređenju s najboljim rezultatima godinama ranije, prvi milion noćenja Turistička zajednica KS zabilježila je početkom septembra 2023., te krajem augusta 2019. godine.

Novi požar na Tjentištu

Novi požar na Tjentištu

"Ovo su rezultati kojima smo se nadali i koji nas pokreću da radimo bolje i više, jer mi to možemo i Sarajevo zaslužuje veća ulaganja u prezentaciji na svjetskom nivou", kazao je Fazlagić, saopćili su iz Turističke zajednice KS.

Također, dodao je, budući da je jasno da se govori o statistici prijavljenih turista odnosno gostiju, radi se o zvaničnim i legalnim podacima.

Sarajevski ćevap zaštićen kao autohtoni bh. brend: "Želimo s ponosom čuvati ono što je naše"

Sarajevski ćevap zaštićen kao autohtoni bh. brend: "Želimo s ponosom čuvati ono što je naše"

"Znamo da je ova brojka u svakodnevnom turističkom prometu sigurno mnogo veća, računajući na rad velikog broja nelegalnih objekata u Kantonu Sarajevo, odnosno onih koji rade nepoštujući Zakon o turizmu KS", naglasio je on.

Najveći broj turista i gostiju u Kantonu Sarajevo očekuje se narednih dana, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, koji će, prema najavama, posjetiti više od 30.000 ljudi čime bi bili oboreni svi dosadašnji rekordi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije