Rekordna sezona: Trebinje sve poželjnija turistička destinacija

Radiosarajevo.ba
Rekordna sezona: Trebinje sve poželjnija turistička destinacija
Foto: Herceg.tv / Trebinje

U Trebinju su tokom augusta zabilježena 14.564 noćenja turista, što je rekordan broj od kada se vodi ova evidencija, potvrdio je Srni direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

Radić je istakao da je Trebinje sve poželjnija turistička destinacija u regionu, kao i da je sve veći broj turista koji posjećuje najjužniji grad Republike Srpske.

“Tokom osam mjeseci 2018. godine registrovano je 65.591 noćenje, dok je tokom 2017. godina bilo 69.174 noćenja. Ovo će biti nova rekordna sezona za naš grad na šta smo svi u Turističkoj organizaciji posebno ponosni”, istakao je Radić.

On je rekao da je tokom osam mjeseci 2018. godine broj noćenja veći za 40 posto u odnosu na isti period prošle godine, te da najveći broj onih koji su prenoćili u Trebinju dolazi iz Turske, Srbije, Grčke, Francuske i Južne Koreje.

Turistički informativni centar u Dučićevoj ulici u centru Trebinja posjetilo je za 30 posto više turista nego u istom periodu prošle godine, a najviše iz Srbije, Rusije, Austrije, Velike Britanije.

Radić očekuje dobru posjetu Trebinju i u preostala četiri mjeseca.

Na području grada registrovano je više od 1.830 ležajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije