Reis Kavazović povodom smrti rabina Sacksa: Svijet je izgubio vrsnog teologa

0
Radiosarajevo.ba
Reis Kavazović povodom smrti rabina Sacksa: Svijet je izgubio vrsnog teologa
Foto: Fena / Husein ef. Kavazović

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg vrhovnog rabina Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha rabina lorda Jonathana Sacksa (HaRav Ya’akov Zvi ben David Arieh z’’l) 

„Sve nas je u Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici potresla vijest o smrti velikog prijatelja Bosne i našeg naroda, rabina lorda Jonathana Sacksa- HaRav Ya’akov Zvi ben David Arieh z’’l. Njegovoj porodici, Jevrejskoj zajednici i narodu Ujedinjenog Kraljevstva izražavamo saučešće i naše suosjećanje s njihovom boli“, kaže se u telegramu reisu-l-uleme kojeg je uputio porodici, Jevrejskoj zajednici i narodu Ujedinjenog Kraljevstva. 

Dodaje se kako je svijet izgubio vrsnog teologa, filozofa, profesora i političara, ali prije svega, neumornog zagovornika međureligijskog dijaloga i izgradnje mira. 

„Mi ćemo ga se u Bosni i Hercegovini uvijek sjećati, a njegovo nasljeđe će živjeti u Evropi i svijetu dok je onih koji dijele viziju svijeta ujedinjenog u različitostima. Dobra na ovom svijetu će biti dok je dobrih ljudi koji će se za njega zalagati, a jedan od njih je bio i rabin Sacks“, naveo je reisu-l-ulema Husen ef. Kavazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije