BiH / Reis Kavazović osudio terorističke napade u Afganistanu i Velikoj Britaniji

04. 06. 2017. u 22:51:00 Anadolija

Shares: 66

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) Husein ef. Kavazović osudio je terorističke napade u Afganistanu i Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Nakon svakog terorističkog napada bilo gdje u svijetu ponadamo se da je on posljednji i da je zlo doseglo svoj maksimum, te da više nećemo gledati slike stradalih nevinih ljudi. Nažalost, realnost nas svakodnevno demantuje i mi i dalje gledamo stravične snimke umiranja i patnje prije svega iz Sirije na koju je svijet zaboravio, a onda evo iz Afganistana i sinoć ponovo Londona”, navodi se u saopćenju.

Prema riječima Kavazovića ”to što su teroristi svoje kukavičke napade izveli u mjesecu ramazanu, a u slučaju Londona i u vrijeme teravih-namaza najočitije govori da oni ne nastupaju u ime vjere i da ne cijene ni vjeru ni ljudske živote koje je Bog učinio svetim”.

Reisu-l-ulema Kavazović je poručio kako preostaje da se učini sve da bi se zlu suprotstavili. On je porodicama žrtava poželio snagu da izdrže iskušenja.

”Njihova bol je i naša bol i mi u sebi moramo naći snage da dobro u svijetu nadvlada”, rečeno je na kraju reakcije reisu-l-uleme Kavazovića.

NEMA KOMENTARA