Reis Kavazović o Dodikovoj izjavi: "Ako nekog mrziš, to znači da si poražen"

9
F. V.
Reis Kavazović o Dodikovoj izjavi: "Ako nekog mrziš, to znači da si poražen"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Reisul-ulema Husein ef. Kavazović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik dosegnuo je danas novo moralno dno islmofobnim stavovima o džamijama, Bošnjacima, kao i visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Komentirajući izvještaj visokog predstavnika Christirana Schmidta o kojem će se raspravljati u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), Dodik je istakao da za to nije potrebno mnogo dokaza da je sve "lažno i apsurdno", budući da se “u tom lažnom izvještaju zaista napada samo Srbi i Hrvati”.

"A nema ni riječi o punim omladinskim džamijama kao prijetnje sigurnosti BiH, niti da probošnjaci ne mogu tolerisati manjinu", kazao je Dodik, koji, naravno, javnosti nije ponudio nijedan dokaz zašto bi "pune džamije", kao uostalom i "pune crkve", bile sigurnosna prijetnja.

Iako je bh. javnost umorna od decenije i pol nacionalističkih, šovinističkih, pa i fašističkih istupa Milorada Dodika, za komentar smo zamolili poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Huseina ef. Kavazovića koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao:

"Ne bih komentarisao Dodikove izjave. Mislim da nema ni potrebe. One su tako bjelodano sporne i svakom poznate. Mislim da to više niko ne uzima za ozbiljno, ni kod nas niti u svijetu.

Volio bih da nije tako, volio bih da se sa svojim komšijama lijepo slaže, da učini nešto dobro za sve nas, po čemu bismo ga pamtili."

Dodikove mrzilačke narative poglavar IZBiH je doveo u kontekst poslovice u kojoj se kaže:

"Ako mrziš nekoga to znači da te ta osoba porazila."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije