Reis Kavazović: Jesu li Bošnjaci doista najveći i jedini kriminalci?!

17
Radiosarajevo.ba
Reis Kavazović: Jesu li Bošnjaci doista najveći i jedini kriminalci?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Husein ef. Kavazović

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović oglasio se večeras na svom zvaničnom Facebook profilu pitajući jesu li Bošnjaci doista najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz prste?

Kako je prenio portal Preporod.info, dio Medija servisa Islamske zajednice BiH, poglavar Islamske zajednice je na ovaj način komentirao "aktuelna događa i hapšenja bošnjačkih zvaničnika".

Pretpostavlja se da je riječ o reakciji na hapšenja bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora u Državi Katar Abdulaha Skake, te ranije Senaida Memića, bivšeg načelnika Općine Ilidža i doskora ambasadora u Maleziji, kao i načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Nema pravde uz primjenu različitih mjerila. Svi moraju odgovarati za svoje postupke i niko ne može biti iznad zakona, ali ne smije se ostavljati prostor ni sumnji da politika utječe na to ko se i kada procesuira.

Posebno je tragično kada političari najavljuju krivične progone. Kada političari uzmu pravdu u svoje ruke, nijedan od nas nije nevin.

Tome sam kao mlad čovjek jednom svjedočio. Bože, ne ponovilo se!", napisao je reisul-ulema Kavazović.

Gledam šta se oko nas dogadja. Pitam se jesu li Bošnjaci doista najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz...

Posted by Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović on Wednesday, May 24, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije