Faruk Kapidžić: "Ako Bakir Izetbegović ne ostane predsjednik SDA, ja ću izać' iz stranke"

19
Radiosarajevo.ba
Faruk Kapidžić: "Ako Bakir Izetbegović ne ostane predsjednik SDA, ja ću izać' iz stranke"
Foto: PrtScr/TVSA / Faruk Kapidžić

Faruk Kapidžić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, gostovao je danas na Televiziji Sarajevo (TVSA), gdje je, na pitanje, "da li misli da je ovo početak pravne države", odgovorio s:

"Ja bih rekao politička država."

Kapidžić je u emisiji Špica obrazložio svoj stav kako misli da posljednja hapšenja (između ostalih, Senaid Memić i Abdulah Skaka - oba iz SDA) nisu obračun, već "politički pritisak na one koji su još u vlasti". Sve to ima svoj tok i razlog, kazao je Kapidžić bez da je objasnio razlog.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

"Ovo je kao neki oblik okupacije. Znamo da okupacija počinje izdajom, a završava pobunom - mi smo negdje na pola puta", nastavio je lamentirati Kapidžić.

Na pitanje - ko je izdao, a ko će se pobuniti, odgovorio je ovako: "Izdali su ljudi koji su pristali na nametanje ovog svega, a zbog fotelja su pristali...pobuna može biti ako hapšenje bude samo jednostrano, a zasad je jednostrano. Niko nije protiv toga da se kriminal istraži, ali ako je jednostrano... Djelomična pravda je veća nepravda, nego da je nema."

O mandatu Abdulaha Skake (bivši gradonačelnik koji je uhapšen jučer - više o tome čitajte OVDJE) kazao je tek da građanima poručuje da "sjednu u Žičaru, i gledaju u, npr. Olimpijski muzej, i neka popiju gore kafu na Trebeviću i neka se zapitaju ko su bili gradonačelnici prije Skake".

Alma Čolo: "Otkako je Sebija ušla u politiku Bakir nije isti čovjek, ti potezi ne liče na njega"

Alma Čolo: "Otkako je Sebija ušla u politiku Bakir nije isti čovjek, ti potezi ne liče na njega"

"Ako ne radite ništa, vi ćete uzeti budžetsku platu, ali nećete uraditi ništa... njega optužuju i da je dao 10 hiljada maraka nekoj humanitarnoj organizaciji. Ako uzmete šta je uradio za društvo koje ostaje - on je neko ko nije pogodovao privatnicima - 10 hiljada dao nekom humanitarnom udruženju... a imate to da je jedan ministar povećao sebi novac koji može koristiti iz budžeta, podijelio prijateljima i privatnicima i ništa nije ostavio, sem pustoši u KK Bosni, ZOI-ju, a niko nije reagovao", nabrajao je Kapidžić.

Potom je kazao kako je "kriminal - kriminal i ja dijelim ljude na poštene i na kriminalce", te dodao kako su njega smijenili kad je on htio da ukaže na kriminal. Pojasnio je da je i javno i na stranačkim sastancima kritizirao proces legalizacije koji je provodio Senaid Memić, dok je bio načelnik Općine Ilidža - također SDA kadar koji je uhapšen prije nekoliko dana.

"Kad počnu hapsiti Nermina Nikšića, ili nekog iz Širokog Brijega, iz RS-a, onda ću ja doći da pričamo", još je poručio.

Elmedin Konaković komentarisao hapšenje Ibrahima Hadžibajrića, Abdulaha Skake i Senaida Memića

Elmedin Konaković komentarisao hapšenje Ibrahima Hadžibajrića, Abdulaha Skake i Senaida Memića

Između ostalog je rekao i da je njih "smijenila vlada koja je dosad napravila nevjerovatan kriminal." Dok je žestoko optuživao Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, na pitanje ima li dokaze za to, odgovorio je: "Nemam ja dokaze, ali dokaz je to što ne daju ugovor i troškovnik (odlazak u Dubai, op.pr.). I sad to tražimo od nove vlade, ali ne daju, o čemu se tu radi."

Uputio je i kritike na račun dojučerašnje stranačke kolegice Alme Čolo, za koju je kazao da je "odabrala predstavu kako bi dobila poziciju i par hiljada maraka više, jasna je šema".

"Da je Skaka prije par mjeseci izašao iz SDA i uradio kao Čolo, on bi bio najbolji gradonačelnik ikada. Prije nego što je odabrala predstavu, ona nije bila stručnjakinja, ali je preko noći postala preko noći najbolja. (...) Ne kažem ja to, to kažu vaše kolege novinari", pričao je Kapidžić u emisiji. 

Alma Čolo napustila SDA: Za portal Radiosarajevo.ba otkrila - zašto

Alma Čolo napustila SDA: Za portal Radiosarajevo.ba otkrila - zašto

Treba li Bakir Izetbegović ostati na mjestu predsjednika SDA, bilo je pitanje kolegice s TVSA, no Kapidžić je potom odgovorio ovako:

"Mislim da Nermin Nikšić ne treba ostati na čelu SDP-a, trebao bi Denis Bećirović preuzeti tu stranku, ali pritisak Vojina Mijatovića..."

Zašto pričate o SDP?, upitala je voditeljica, na što je Kapidžić 'doskočio': "Bilo bi lijepo da dramatizirate tu stranku. Zašto vas interesuje šta će biti na kongresu i da li će Bakir Izetbegović ostati predsjednik? Jedini cilj političkih protivnika je da skinu Bakira Izetbegovića, koji ih je 'potukao na izborima', samo zato jer znaju da će ih opet 'potući'."

Na insistiranje voditeljice da odgovori, jednostavno 'Bakir Izetbegović ili Šemsudin Mehmedović?', Kapidžić je rekao:

"Ako bude Mehmedović ili bilo ko drugi, ja ću izać' [iz stranke]."

Pogledajte kako je izgledao kompletan razgovor:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije