Refik Lendo: Ovo je bezobrazno i ponižavajuće, Bošnjaci ovo neće progutati!

21
Radiosarajevo.ba
Refik Lendo: Ovo je bezobrazno i ponižavajuće, Bošnjaci ovo neće progutati!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Refik Lendo

To je bezobrazno i neustavno, posebno kada su u pitanju Bošnjaci, kazao je za portal Radiosarajevo.ba potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo neposredno nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas iskoristio bonska ovlaštenja i nametnuo odluke koje se odnose na deblokadu formiranja Vlade FBiH.

Podsjetimo, Ured visokog predstavnika (OHR) je objavio odluku visokog predstavnika Schmidta o deblokadi imenovanja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ovo je podcjenjivački. Ne znam šta ta međunarodna zajednica pravi kada su u pitanju Bošnjaci i BiH. Ovo je jedno upozorenje za nas, za Bošnjake, šta i kako dalje se okrenuti, i kako se postaviti i prema međunarodnoj zajednici i samima sebi. Da vidimo kako prevazilaziti ove probleme i tražiti rješenja", kazao je Lendo.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Na konstataciju kako visoki predstavnik ovo smatra rješenjem za Federaciju BiH, Lendo je rekao da je ovo "rješenje za Čovića".

"Rješenje kako je Čović tražio, ovo je jednokratno rješenje, da izbace sad Bošnjake. To važi za ove izbore. Za godinu dana, ovo što on svira... o dogovoru oko Izbornog zakona, ko će se dogovoriti oko izbornog zakona?! S kim da se dogovori?! Da se mi i Čović dogovorimo, nema govora", istakao je.

Najavio je da će SDA i druge partije donijeti odluku kad je u pitanju odnos prema Bošnjacima.

"Ovo nije odnos prema SDA već prema Bošnjacima, prema bh. patriotima. Jedan podcjenjivački odnos prema Bošnjacima. Ovo je krajnje bezobrazno i ponižavajuće. Sumnjam da će ovo Bošnjaci progutati, delegati, poslanici, građani...", zaključio je Lendo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije