Refik Lendo nakon sastanka rukovodstva: SDA će ponuditi rješenje koje je u interesu građana

5
Radiosarajevo.ba
Refik Lendo nakon sastanka rukovodstva: SDA će ponuditi rješenje koje je u interesu građana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Refik Lendo

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo (SDA) govorio je danas 12. aprila na konferenciji za medije nakon sastanka rukovodstva, a u vezi formiranja novog saziva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Lendo je na početku konferencije obavijestio da dogovor, još jednom, nije postignut.

Naglasio je i da će Stranka demokratske akcije u narednih sedam do deset dana ponuditi rješenja na problem o kojem se sve više priča u posljednje vrijeme.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

"Vodili smo računa o odluci Parlamenta Federacije koji je inicirao da Christian Schmidt ne donosi bonske ovlasti i, s druge strane, vodili smo računa o sugestijama visokog predstavnika", izjavio je Lendo, uz šta je dodao da je prema njegovom mišljenju najbolja opcija dogovor domaćih političara.

Na upit novinara šta je to SDA tražila kako bi se postigao dogovor, Lendo je kazao da neće govoriti o tome da li je njegova stranka tražila određena ministarstva.

"Ponudićemo nešto što je u interesu građana, što bi bilo dobro i prihvatljivo za Osmorku. Ne govorim o premijeru i bilo kojem dijelu kada je u pitanju učešće SDA", kazao je Lendo.

Naglasio je da bi ova ponuda Stranke demokratske akcije trebala biti prihvatljiva za stranke Osmorke.

Za kraj svog govora, kazao je i da SDA ne želi da blokira proces formiranja Vlade Federacije BiH, a ponovo je i naglasio da je solucija koju nudi stranka u svakom slučaju bolja od mogućeg nametanja odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije