Refik Lendo: 'Koristit ću sve ovlasti da štitim bošnjački narod od štetnih poteza nametnute vlasti'

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gazija,vlasic

Ti sda smradu ces stitit,a napravio si diskriminaciju među borcima,sda borcima je veci neprijatelj od *****ka.vi te ljude otvoreno kradete,al cete uskoro dobiti tuzbu za diskriminaciju među borackoj populaciji(borcima).vi stitite samo svoj kriminal,zato ste sad tu gdje jeste.

letcom

Otkako su nas 1990 godine počeli štiti, pravo nam je dobro.

Koel

Naprijed lendo ni jedanom zakonu ne daj prohodnos od ovih dritanovaca

Ugrožena konstitutivnost

bošnjačkog naroda? Sad sam ja zbunjen s ovakvom izjavom. Malo smo za građansku, a kad treba se izbroje ruke konstitutivnog naroda. Nije bilo protesta kad se birala vlda bez većinskih Hrvata, nego se čak koristila neka svoja matematika da je 17/3 = 5 i ne 6, kao što to znaju i osnovnoškolci. Uostalom, u parlamentu je vlada većinski potvrđena s 51 glasom, pa je i građanski princip ispoštovan. Koliko se sjećam hrvatski predstavnici također zagovaraju način izbora legitivnih predstavnika i pravo na ustavnou konstutivnost. Siguran sam da Lendo i njegov šef neće imati problema s Hrvatima oko uspostave biranja legitimnih predstavnika, pa tako ni kad je u pitanju pravo na konstitutivnost. "Legitimni i preglasani" Čović će pozdraviti takav stav i zahtjev SDA, u to mogu biti sigurni. To nikako ne znači da SDA neće imati problema s dogovorom unutar "probosanskih stranaka" oko njihovog ponovnog ulaska u vlast. Uostalom, Dodik i SNSD su danas partneri u vlasti zbog većinske srpske volje, što bi svakako trebalo važiti i za druga dva naroda. Zašto to nije tako to neka se pita one koji su tvrdili da je 17/3 =5, kao i one koji su 2 godine izigravali da tkzv. Neunmski sporazumm ne bude prihvaćen.

Mirso

Slazem se , SDA je stetocina.

Demagog

refko

Fuad

Nemoj me ti konju braniti molim te

Pehlivan

"Ne daj Lendo potpis, brani Islam Lendo, pa neka svi izginemo!!" Haha!

Dogovor novih partnera u vlasti

je da se u narednih 6 mjeseci izvrši djelimična promjena Ustava i donese novi Izborni Zakon, koji će osigurati legitimno predstavljanje 3 naroda, kao i osigurati jednaka prava konstitutivnih naroda. Kladio bih se da će za to vrijeme g. Lendo promijeniti gore izneseno svoje mišljenje, sve s ciljem blokiranja rada vlade. Tako se ne može štiti suverenost i integritet države BiH. Takav način bi MZ, koji su stvorili ovakvu BiH, moglo dovesti do zaključka da kao takva ne može egzistirati. G. Lendo i njegovi šefovi bi morali dobro razmisliti kako će dalje politički djelovati u toj nesretnoj državi. Politika se ne vodi tako što do podne zvrdiš jedno, a poslije podne drugo. Vjerodostojnost je jedna od najvažnijih vrlina kad je u pitanju diplomacija. Kad te uhvate u prevarama i lažima odbace te kao staru krpu. Ukratko, balkanski sitni prevaranti nemaju prođu kod MZ.

MM

1. Ti si jedini ovdje bio nametnut. 2. Nemaš prava govoriti u moje i ime drugih Bošnjaka, samo u ime glasača tvoje stranke. 3.Nemojte nas više braniti, tako vam Boga milog!

Opa Đurđa

***

opet o -narodu-

***

***

...zaostala....

/ Najnovije