"Referendum nas obavezao da zaštitimo 9. januar kao dan RS-a"

Fena
"Referendum nas obavezao da zaštitimo 9. januar kao dan RS-a"
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da bi naredne sedmice mogao biti usvojen novi zakon o praznicima u RS-u.

Istakla je da su u toku intenzivne konsultacije predstavnika entitetske vlade i nadležnog tima Narodne skupštine „o najboljem tekstu“ tog zakona i da očekuje da bi naredne sedmice moglo doći i do njegovog usvajanja u parlamentu.

"Zajedno s Narodnom skupšinom tragamo za najboljim tekstom tog zakona. Konsultacije, koje se vode od ranije, su intenzivirane kako bi se možda već naredne sedmice  u parlamentu našao tekst zakona koji će ispuniti ono što nam je referendum dao u obavezu, da zaštitimo 9. januar kao dan RS-a ",  dodala je ona.

Cvijanović je za Radio RS-a rekla da misli da su blizu rješenja i da će sve biti razriješeno naredne sedmice, usvajanjem zakona u parlamentu.

Članovi skupštinskog tima i danas su zasjedali u Banjoj Luci te iznijeli prijedloge, sugestije i mišljenja kada je riječ o pravnom uobličavanju spomenutog zakonskog rješenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije