Dodik o Mehmedagiću: OSA odavno radi protiv RS-a, Srbije i srpskog naroda

11
Radiosarajevo.ba
Dodik o Mehmedagiću: OSA odavno radi protiv RS-a, Srbije i srpskog naroda
Foto: Glas Srpske/ Radiosarajevo.ba / Mehmedagić/ Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je agenciji Srna da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) "odavno već antisrpska organizacija usmjerena protiv Republike Srpske, Republike Srbije i srpskog naroda u cjelini", prenosi danas RTRS.

On je cijeli slučaj nazvao "još jednim dokazom beznađa koji se zove BiH", te da je to
"zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova" u kojoj niko iz bh. entiteta RS - ne želi da učestvuje.

Dodik je istakao da su "ozbiljne sumnje da je Mehmedagić počinio krivična djela odavno iznesene pred javnost", ali "SDA je i pored toga insistirala na njegovom novom mandatu".

Današnje proteste u Sarajevu i Mostaru nazvao je "cirkusom sa poznatim klovnovima".

Zanimljivo je da je Mehmedagića u jednom trenutku nazvao "Osmanagićem".

"Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu "Osmanagić", kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija i ko ozbiljno može prihvatiti da neko iz Republike Srpske ima uticaj na njih. Ovako imamo predstavu za javnost koja će završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem", naglasio je Dodik.

Dodik je nadalje izrazio žaljenje da u OSA-i "postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OSA-e radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini na način da su to dopustili i podržavali takvo djelovanje".

"Ovo je još jedan dokaz beznađa koji se zove BiH. Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Evropljani ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. Za i manje upućenog dosta", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije