Reakcija GP BiH: Dvije osobe se terete da su uzele 300 eura da puste dva konja

1
Radiosarajevo.ba
Reakcija GP BiH: Dvije osobe se terete da su uzele 300 eura da puste dva konja
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Povodom teksta koji je objavljen na našem portalu da se "Granična policija BiH bori protiv ilegalnih migracija konja" stigla je reakcija iz ove policijske agencije.

Iz Granične policije BiH su potvrdili da su u rejonu Višegrada ušla dva arapska konja sa teritorije Srbije na teritoriju naše zemlje, nakon čega su prijavljena dva služenika, GP BiH i UIO BiH da su uzeli mito.

"U proteklom vremenskom periodu policijski službenici Centralnog istražnog ureda GPBiH su Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu počinjenom od strane policijskih službenika Jedinice granične policije Višegrad i službenika Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH koji su omogućili nezakonit uvoz dva živa, arapska konja, sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, čime su počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZBiH i Primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. KZBiH.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Napominjemo da je u predmetnom događaju utvrđeno da su ovlaštena službena lica, koristeći svoj službeni položaj, zahtjevala i primila novčani dar u iznosu od 300 eura", saopćeno je iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije