Različite reakcije u BiH nakon Mundobasketa: Dodik čestitao Srbiji, a Konaković - Njemačkoj

4
Radiosarajevo.ba
Različite reakcije u BiH nakon Mundobasketa: Dodik čestitao Srbiji, a Konaković - Njemačkoj
Foto: Dw.com / Konaković i Dodik

Njemačka košarkaška reprezentacija po prvi put u histroji osvojila je naslov svjetskog prvaka pobijedivši u nedjeljnom finalu odigranom u Manili izabranu vrstu Srbije s 83:77 (23-26, 24:21, 22:10, 14:20).

Srbijanski mediji pišu da su sudije krive za poraz Srbije i da su oni odlučili svjetskog pobjednika.

U BiH različite reakcije - Milorad Dodik, predsjednik RS, oglasio se i čestitao pobjedu Srbiji.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Vi ste naši zlatni momci i u Srbiju se vraćate kao šampioni! Pokazali ste kako se bori za grb i zastavu, za svoju zemlju i zbog toga ste istinski pobjednici.

Još jednom ste svijetom pronijeli ime Srbije i naš narod ste predstavljali na najbolji mogući način i zbog toga vam veliko hvala!

U ime RS i u lično ime upućujem čestitke selektoru Svetislavu Pešiću, igračima, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije na velikom uspjehu”, objavio je Milorad Dodik na platformi X (bivši Twitter, op. a.).

S druge strane, šef bh. diplomatije Elmedin Konaković na istoj platformi X.com čestitao je - Njemačkoj.

"Čestitamo Annalena Baerbock i Njemačkoj na impresivnoj pobjedi u finalu Svjetskog prvenstva u košarci! Vještina i timski rad vašeg tima učinili su naciju ponosnom. Sport nas sve spaja i radujemo se nastavku saradnje!", napisao je Konaković uz nekoliko prigodnih emotikona i heštegova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije