Raste broj zaraženih u BiH: Potvrđena 33 nova slučaja COVID-19

Radiosarajevo.ba
Raste broj zaraženih u BiH: Potvrđena 33 nova slučaja COVID-19
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Kod još 33 osobe u RS-u je potvrđen novi koronavirus, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS-a i Univerzitetskom kliničkom centru RS-a izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka.

Riječ je o 17 muškaraca i 16 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i sedam osoba je starije životne dobi. Jedna osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, deset je srednje i pet je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Prijedora, šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe su iz Gradiške, po dvije osobe su iz Кotor Varoši, Trebinja, Teslića i Кneževa, i po jedna osoba iz Кozarske Dubice, Šamca, Broda, Laktaša i Nevesinja.

Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 22 osobe su navele kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.
Do sada je u RS-u potvrđeno 1.201 slučaj koronavirusa, a oporavilo se 511 osoba. Od posljedica COVID -19 preminula je 81 osoba.

U RS-u do sada je na novi koronavirus (SARS-CoV-2) testirano ukupno 19.872 osobe. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.775 osoba, a nadzor je završen kod 26.462 osobe.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije