Raste broj oboljelih: Među novozaraženim u Sarajevu i policajac

Radiosarajevo.ba
Raste broj oboljelih: Među novozaraženim u Sarajevu i policajac
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Među novozaraženim koronavirusom u Kantonu Sarajevu je i jedan policajac.

Potvrdio je to za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Prema njegovim riječima, taj policajac upućen je u izolaciju. Osim toga, kako kaže Hadžiabdić, u MUP-u provjeravaju zdravstveno stanje još nekoliko kolega, odnosno utvrđuju kontakte zaraženog policijskog službenika.

U Bosni i Hercegovini posljednjih dana raste broj zaraženih. 

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 527 uzoraka, od kojih je 26 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom i i Sarajevskom kantonu.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 27 osoba u ovom bh. enetitetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije