Sarajevo / Raste broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici

21. 03. 2021. u 09:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Covid odjelima Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciji je 195 teških pacijenata. Na intenzivnoj i postintenzivnoj njezi je smješteno 25 pacijenata, saopćeno je jutros.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji jutros je sedam pacijenata, a tri su na respiratoru. U Covid trijažnoj ambulanti 17 pacijenata je opservirano i čekaju premještaj na odjel.

Nažalost, jučer su dva pacijenta preminula.

Opća bolnica je premašila određeni broj bolničkih kapaciteta, predviđen nedavnom odlukom Vlade Kantona Sarajevo za liječenje pacijenata od Covid-19.

Međutim, zbog povećanog priliva pacijenata na dnevnoj bazi se reorganizira prostor, ubacuju novi kreveti i preraspoređuje osoblje za brigu o ovim pacijentima. Tako je bilo i prethodnog dana i nastavlja se i danas.

Istovremeno, pored brige o Covid pacijentima na bolničko liječenje u ne-covid odjele Opće bolnice jučer je primljeno 16 pacijenata, a otpušteno je 25.

Ukupno je bilo pet operacija, četiri poroda i urađeno je 965 pregleda i pruženo 5111 usluga, navode iz Opće bolnice “Abdulah Nakaš”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)