Raskol u SDP? Pročitajte pismo koje su nezadovoljni članovi stranke poslali Nerminu Nikšiću

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hrvatska nema iseljenistvo u BiH!!

Dokazano! Zasto se ne “skrbe ustavno” o Gradiscanskim hrvatima? I oni su Hrvati. Sto ne traze “legitimno prestavlja” Hrvata u Australiji, Americi, Argentini? Tamo je njihovo iseljenistvo. Katolicko stanovnistvo Bosne pohrvatise u projektu pravljenja 1918. novotvorene drzave Kraljevine SHS i NJENIH NACIJA. Administrativno izdjelise stanovnistvo po jeziku i krstu! Nemogasa Bosanska nacija zbog muslimana. Odavno nema SHS/YU. Nametanje njenih nacija BiH kao “naroda” je velikodrzavni genocidni projekat. Nije BiH visenacionalna sastavljena drzava. Njena nacija je Bosanskohercegovacka (povijesno Bosanska)!

Ne.ko

Sve moze samo mi nemojte dirati moje pulene .

Da biste bili “legitimni hrvat” u BiH…

…treba vam: katolicka krstenica, genetski test da su vam vecinski pretci sa oceve strane staroslavenski Hrvati, polozen kurs “novohrvatskoga izrijeka”, iskaznica HDZ BiH ili samo domovnica Republike Hrvatske. Ne mozete na izbore “legitimnih hrvata” bez tih dokumenata! Biti ce u Izbornom zakonu. Svjedoci Trojka! Trojka nezna da “legitimni” nisu dijaspora Hrvatske. Sto ne skrbe o Gradiscanskim hrvatima? Ni na jednom popisu stanovnistva u BiH nije bilo hrvata do 1948! kad nacije Ju/SHS proglasise “narodima” u BiH!! Velikodrzavnu podvalu kopirase u Dejton.

dr Franjo Topic na FACE TV 24.12.2022.

—1Hrvatska nema dijasporu u BiH!! (Hrvati u BiH nisu narod Hrvatske. Ne poticu iz te drzave. Iste stavove je na TV objavio i Valentin Insko u mandatu VP.) —2 Ali BiH ima ogromnu dijasporu u Hrvatskoj. “Hrvatska je nasa dijaspora!!”(S kojim pravom se onda Hrvatska petlje u zakone i unutarnje odnose u BiH, kad Hrvatska NEMA svoj narod u BiH! Bosna ima mnogo vise prava brinuti o svojoj ogromnoj dijaspori u RH) —3Prvi osobni popis katolickog zivlja BiH kao “Hrvati Jugoslavije” desio se 1948!! u FNRJ. (Znaci, kao nacije Jugoslavije jer BiH nije data nacija Bosanci ni Bosnjaci iako nije bila sastavljena, visenacionalna drzava. Bosanski Srbi i Hrvati nisu bili nacije, ni narodi, ni dijaspora Srbije ili Hrvatske!, vec JU) —4Iznosi podatak da na popisu 1879. u Sarajevu je bilo 698 katolika (2 manje od 700). Uglavnom pridoslica iz AU. Po popisu 2013. ih je 17.000. — 5Tvrdi da su se kao Hrvati u BiH izjasnili i neki potomci pridoslih ceha, madjara, slovaka, austrijanaca, .. (radi katolicke vjere).

Ova komunjara iz dijaspore

Dokazano! Zasto se ne “skrbe ustavno” o Gradiscanskim hrvatima? I oni su Hrvati. Sto ne traze “legitimno prestavlja” Hrvata u Australiji, Americi, Argentini? Tamo je njihovo iseljenistvo. Katolicko stanovnistvo Bosne pohrvatise u projektu pravljenja 1918. novotvorene drzave Kraljevine SHS i NJENIH NACIJA. Administrativno izdjelise stanovnistvo po jeziku i krstu! Nemogasa Bosanska nacija zbog muslimana. Odavno nema SHS/YU. Nametanje njenih nacija BiH kao “naroda” je velikodrzavni genocidni projekat. Nije BiH visenacionalna sastavljena drzava. Njena nacija je Bosanskohercegovacka (povijesno Bosanska)! ka Hrvatska nema iseljenistvo u BiH!! ima neku bolest koja jos nije izmisljena na jeziku koji su muslimani izmislili

MrziteljPDA

Ovi se raspadaju! Zato što je SDA=SNAGA NARODA!!!!

Haha

Drugovi! Ne i ne ovijema nedrugovima. Za kaj niste kao u našoj temeljnoj stranci. Kod naske nema tih nekijeh OO... Kod naske sve dolazi samo iz jedne glave. One najpamtenije i one najljepše. Iz sijede glave Vrhovnika našega.

Alf

Normalno. Stranka je nepripremljena usla u formiranje vlasti a niksicu je bitno samo da je neko iz Konjica ili tuzle

Vfjjfhh

Damir zateze zice na reketu za novi gem

/ Najnovije