Šoping groznica u Parlamentu BiH: "Odriješili kesu" i za slike, potrošit će hiljade

3
B. T.
Šoping groznica u Parlamentu BiH: "Odriješili kesu" i za slike, potrošit će hiljade
Foto: Pixabay / Ilustracija

Posljedice pandemije i opći jad i bijeda u državi ne osjete se u Parlamentarnoj skupštini BiH, u kojoj se nastavljaju rasipati novcem poreskih obveznika

Tri skupocjena automobila, plaćena 330.000 KM, samo su dio novca potrošenog tokom očite šoping groznice  u najvećem zakonodavnom tijelu u državi, koje, istini za volju, zakone rijetko donosi. 

Osim što luksuznih BMW-ova 530 XD za za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojšu Radmanovića, dopredsjedavajuću ovog Doma Borjanu Krišto te predsjedavajućeg Doma naroda Nikolu Špirića, kako smo pisali, nabavili su i novi namještaj - za što je izdvojeno više od 100.000 KM te ručno tkane ćilime za 16.000 KM. 

Sve je to omogućeno jer su prethodno, 13. oktobra ove godine, izmijenili Plan nabavki za 2020.godinu na stavci "kapitalni izaci". 

Izmjene Plana nabavki za 2020.godinu  - undefined

Foto: Printscreen: Izmjene Plana nabavki za 2020.godinu

Osim automobila, namještaja i ćilima, tim dokumentom planirali su i nabavku novih umjetničkih slika!

Za novi kapitalni izdatak izdvojeno je 5.616 KM i trebao bi biti realiziran tokom ovog mjeseca. 

Za razliku od automobila i namještaja, koji su realizirani otvorenim postupkom, odnosno tepiha konkurentskim, slike nabavljaju direktnim putem. Izvor finansiranja, kao i za sve ostalo naveden je - budžet. 

Kakav umjetnički stil i kojeg umjetnika preferiraju, o koliko slika se radi... nisu precizirali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije