Ramo Isak o vožnji helikopterom: 'Jesam se snimao i hoću, trebam li se pravdati?'

12
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak o vožnji helikopterom: 'Jesam se snimao i hoću, trebam li se pravdati?'
Foto: Facebook / Arnel Isak i Ramo Isaku helikopteru iz Srebrenice

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osvrnuo se na kritike zbog vožnje službenim helikopterom u kojem je tom prilikom bio i njegov sin Arnel Isak, kao i dijeljenju videa na društvenim mrežama.

U razgovoru za tuzlanski Kanal 21, Isak je objasnio kojim povodom je koristio službeni helikopter i osvrnuo se na navode kojima se akuelna vlast naziva izadnicima.

"Tada smo imali sastanak s jednom ambasadom, kada je bio famozni let o kojem su mediji malo previše pisali, gdje smo dogovarali, znate da smo napokon donijeli odluku o jedinstvenoj uniformi na teritoriji FBiH.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Tada sam ja bio u Srebrenici iz Srebrenice sam se morao vratiti da bi stigao na sastanak i koristio se helikopter. Šta je poenta? Snimao sam se? Jesam se snimao i snimat ću se i dalje i snimat ću naše specijalce. Ja jasno kažem jesam i hoću. Pa treba da pokažemo da na ovom dijelu Federacije ima neko ko ima hrabrosti da lupi šakom o sto i kaže ne može tako - ide tako. O mom radu govori ovih 100 dana", istakao je Isak.

"Izdaja Bosne i Hercegovine je pljačka poslijeratna, privatizacija nezakonita, omogućavanje određenim ljudiima da postanu tajkuni, milioneri, a neki i milijarderi, a koji prije rata nisu imali ni kafu da popiju. To je izdaja BiH. Najviše su Bosnu i Hercegovinu oštetili oni koji su kriminalcima omogućili da steknu na nezakonit način novac. To je izdaja BiH", zaključio je Isak.

🗣️Gospodine ministre, ko treba da se boji Rame Isaka ... vlast, narod, opozicija ili kriminalci ? 🗣️Ministre Isak... da li se Vi i kolacija stranaka tzv. "trojka" osjećate izdajnicima države Bosne i Hercegovine 🇧🇦? [Odgovor će Vas iznenaditi] 🗣️Imate li poruku za buduće mlade policajce sa TK -a koji su trenutno na sarajevskoj policijskoj akademiji ? Tokom vrlo otvorenog intervjua sa ministrom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, gospodinom Ramom Isakom, ovu su bila samo neka od pitanja. Razgovarali smo o važnim pitanjima koja se tiču sigurnosti i borbe protiv kriminala na koja je ministar, u svom stilu, davao vrlo direktne odgovore. Otvoreno smo ga pitali o raznim izazovima sa kojima se MUP Federacije Bosne i Hercegovine suočava u vezi podrške kriminalnim aktivnostima preko društvenih mreža, borbi protiv cyber kriminala, kao i o njegovim prioritetima i poruci za policajce na policijskoj akademiji. Ministar je dao zanimljive odgovore na sva naša pitanja. Istakao je da MUP Federacije Bosne i Hercegovine ozbiljno shvata problem podrške kriminalnim aktivnostima preko društvenih mreža i da su poduzete odgovarajuće mjere kako bi se suzbio ovaj trend. Također, naglasio je važnost saradnje sa platformama za društvene mreže i međunarodnim partnerima u borbi protiv cyber kriminala. Osim toga, ministar je odgovorio na vrlo direktno pitanje - Da li se on zajedno sa koalicijim stranaka "trojke" osjeća izdajnikom države Bosne i Hercegovine. Također, ministar je objasnio razloge za snimanje vožnji helikopterom... Na kraju, ministar je uputio snažnu poruku podrške policajcima koji trenutno pohađaju sarajevsku policijsku akademiju, ističući da su oni budućnost MUP-a i da imaju ključnu ulogu u održavanju sigurnosti u zemlji. Ovaj intervju pružio je uvid u rad Ministarstva Unutrašnjih Poslova Federacije Bosne i Hercegovine i njihove napore u borbi protiv kriminala i očuvanju sigurnosti građana. #intervju #MUPFederacijeBiH #sigurnost #kriminal #cyberkriminal #prioriteti #policija #borba #podrška #stručnost

Posted by Kanal 21 on Wednesday, September 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije