Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

28
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'
Foto: Instagram / Ramo Isak

Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak u petak, 26. aprila, boravio je u Banjoj Luci i Srebrenici, tim povodom javio se u Špicu na TV Sarajevo.

Tema susreta bila je sigurnosna, ali i politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Potvrdio je da je stepen sigurnosti podignut na viši nivo, s tim da sve agencije, kaže profesionalno rade svoj posao.

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

"Bio sam u Banjoj Luci da poručim predsjedniku RS Miloradu Dodiku da je Banja Luka i moj grad", kazao je ministar Ramo Isak, dodajući da je tamo lijepo prošetao.

Dodao je da su mu ljudi prilazili...

"Pozdravljali su se i slikali se sa mnom. Pitali su me šta se dešava, da li će se nešto neželjeno desiti, i nisu mi prilazili samo Bošnjaci, i Srbi su me to isto pitali.

Kažu da im nije drago što ovakvu politiku, i na ovaj način provodi Milorad Dodik, svjesni su da im nanosi štetu i ne podržavaju to", istakao je ministar Ramo Isak. 

Osim razgovora o stanju sigurnosti, drugi dio posjete fokusiran je na ljude i građane, koji žive u tim sredinama...

"Naš cilj je da ljudima vratimo povjerenje i poručili smo im da ima neko u BiH ko brine o njima, a ne samo da izjavljuju da sjedimo u Sarajevu.

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Evo, ja sam bio u Banjoj Luci u studiju, i bio sam i u Srebrenici. Što se tiče svih institucija u državi, sve sigurnosne agencije rade svoj posao, uključujući policiju iz oba entiteta. Jeste da je to za građane zbunjujuće, zbog velikog broja policije na terenu, ali moramo shvatiti, da je to normalno kad se pojavljuje u javnosti ovakve izjave, normalno je da se stepen sigurnosti podigne na viši stepen. Upravo zato građani treba da znaju da su sigurni, jer policija radi svoj posao", poručio je Isak.

Tokom dana susreo se i sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem u Srebrenici.

Kompletno gostovanje možete pogledati na linku ispod, a na linku OVDJE pročitajte kritikuju Ambasade SAD nakon što je ministar Ramo Isak upriličio svečani doček za prvog čovjeka FUP-a Vahidina Munjića i šefa specijalne jedinice FUP-a Mustafu Selmanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije