Ramo Isak i Vahidin Munjić posjetili Irfana Čengića: FUP se uključuje u istragu nakon bačene bombe

7
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak i Vahidin Munjić posjetili Irfana Čengića: FUP se uključuje u istragu nakon bačene bombe
Foto: Radiosarajevo.ba / Ramo Isak i Vahidin Munjić u razgovoru sa Irfanom Čengićem

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić posjetili su u ponedjeljak ujutro, 1. aprila, načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, kojem je u noći s nedjelje na ponedjeljak bačena bomba na kuću.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je za portal Radiosarajevo.ba da je policiji eksplozija prijavljena oko 3:30 sati.

"Nije bilo povrijeđenih osoba, pričinjena je materijalna šteta. Vjerovatno se radi o ručnoj bombi, više informacija će biti poznato po okončanju uviđaja", kazala je Novalić.

Preminuo Dževad Šabanagić, prva violina Sarajevske filharmonije

Preminuo Dževad Šabanagić, prva violina Sarajevske filharmonije

Ispred kuće Irfana Čengića, u ulici Škaljin sokak nedaleko od Zmajevca, vrši se uviđaj i prikupljaju informacije o napadu.

"Počinilac još nije identifikovan, a u istragu će se uključiti Federalna uprava policije", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Čengić se rano jutros oglasio i preko društvenih mreža.

"Ovo je nastavak prijetnji koje imam kao izabrani dužnosnik da prestanem provoditi zakone, odluke, nalaze revizije, inspektora, tužilaštva kako bi oni mogli nastaviti zloupotrebljavati općinske resurse", naveo je Čengić.

Ostatak njegove izjave možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije