Ramiz Salkić o Dodikovim izjavama: Poduzmimo korake kako naš narod ne bi zadesila sudbina iz 1992.

14
Radiosarajevo.ba
Ramiz Salkić o Dodikovim izjavama: Poduzmimo korake kako naš narod ne bi zadesila sudbina iz 1992.
Foto: AA / Ramiz Salkić

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Ramiz Salkić oglasio se na društvenim mrežama nakon predsjednika pomenutog entiteta Milorada Dodika da poziva 'Hrvate da se zajedno sa Srbima povuku iz bh. institucija' te da 'strance treba protjerati'.

U svojoj objavi na društvenim mrežama, tvrdi da je Dodik zakletvom 'Šta god ko mislio ja nastavljam politiku kontinuiteta' samo nastavio separatističku politiku koju vodi zadnjih 15 godina, te je ponovo napomenuo da se radi o antiustavnim aktivnostima.

"Dokaz ovakve politike je i najnovija izjava da: 'U našem trezoru postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i po skupštinskog zasijedanja RS postane nezavisna država. Nemojte nas gurati u ćošak. Ne sabijajte oprugu koja će odskočiti i koja će vas preskočiti.'

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ovo je dokaz antiustavnih aktivnosti, osmišljenog, isplaniranog djelovanja na rušenju ustavnog poretka i izazivanju sukoba u Bosni i Hercegovini od strane vlasti koju predvodi Dodik kao predsjednik ovog entiteta", kazao je Salkić.

Pored toga, pozvao je agencije kao i Tužilaštvo BiH da zaštite ustavni poredak i da provjere šta zaista piše u dokumentima koje Dodik spominje i da li oni uopšte postoje. Bivši predsjednik manjeg bh. entiteta tvrdi da samo eventualno postojanje pomenutih dokumenata zahtjeva procesuiranje onih koji su ih sačinili i onih koju su naredili njihovu pripremu.

Dodik otvoreno prijeti državi BiH: Pozvao Hrvate da zajedno sa Srbima napuste institucije BiH

Dodik otvoreno prijeti državi BiH: Pozvao Hrvate da zajedno sa Srbima napuste institucije BiH

"Dodik kao zaljubljenik u lik i djelo presuđenih ratnih zločinaca za počinjeni genocid nad Bošnjacima ima želju i ambiciju da ostvari neostvarene ratne ciljeve ratnih zločinaca Karadžića, Mladića i drugih.

Problem je što mnogi danas, kao i ranije, Dodika, njegove aktivnosti i prijetnje ne smatraju ozbiljnim, što te prijetnje relativiziraju i time mnoge prijatelje Bosne i Hercegovine drže uspavane pred velikom opasnošću koja joj prijeti, a u prvom redu Bošnjacima kao narodu.

Reakcije na Twitteru nakon što je Dodik najavio da će pozvati Hrvate da napuste institucije BiH

Reakcije na Twitteru nakon što je Dodik najavio da će pozvati Hrvate da napuste institucije BiH

Podanici, izdajnici, novopečeni antifašisti i Dodikovi Bošnjaci koji stadoše na njegovu stranu kroz izbor četvrtog delegata u državnom Domu naroda, izboru nove Vlade, pričom kako se Dodik promijenio, kako ga treba prihvatiti, pružiti mu ruku, kako ga Sarajevo i Bošnjaci trebaju prestati nervirati, provocirati, kako nije važno čije su njive, stali su na stranu rušitelja Bosne i Hercegovine, mira i neprijatelja Bošnjaka danas", dodao je Salkić.

Za kraj, Ramiz Salkić uputio je apel i poziv na buđenje svih građana kako bošnjake ne bi zadesila ista sudbina iz 1992. godine kada je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu.

"Oni koji relativiziraju ovu veoma realnu i izvjesnu opasnost nemaju dobre namjere prema Bošnjacima i Bosni i Hercegovini kako god da se zovu i šta god da javno govore", zaključio je on.

Poštovani prijatelji i pratioci, Dodik je najavio na sjednici NSRs-a, na kojoj je položio zakletvu za novi mandat...

Posted by Ramiz Salkić on Sunday, April 9, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije