Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

21
Radiosarajevo.ba
Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"
Foto: Facebook / Napad na bošnjačke povratnike

"Dolaze informacije o novom napadu na povratnike, ovaj put u Gacku, i to uz upotrebu vatrenog oružja. Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama."

Saopćio je ovo danas, 2. maja, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je na društvenim mrežama podijelio i fotografije.

"Kao što smo premijer [Nermin Nikšić, op.pr. i ja rekli povratnicima u Gacko prije par dana, naša podrška njima će biti veća i jača nego ikada. Od vlasti entiteta opet tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca", naveo je, pa s pravom naglasio: "Od pomoći bi bilo i da prestanu sa širenjem govora mržnje, ali se u to ne uzdamo. U tome ih dalje spriječiti mogu državni pravosudni organi."

Stanje prava LGBTI osoba u BiH: RS nazaduje, FBiH stagnira, a evo gdje je ostvaren napredak

Stanje prava LGBTI osoba u BiH: RS nazaduje, FBiH stagnira, a evo gdje je ostvaren napredak

"Ministarstvo će već ujutro na lice mjesta poslati svoje predstavnike, kako bi se procijenila šteta na stambenom objektu, kao i stanje povratničke porodice, te osigurala sva potrebna podrška", zaključio je ministar Dizdar.

Policija se još uvijek nije oglasila o ovom događaju.

Dolaze informacije o novom napadu na povratnike, ovaj put u Gacku, i to uz upotrebu vatrenog oružja. Još jedan dokaz da...

Posted by Nerin Dizdar on Thursday, May 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije