Nakon presude / Radovan Karadžić poslao poruku srpskom narodu

21. 03. 2019. u 08:02:00 Srna

Shares: 718

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić poručio je da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao ratni zločinac.

"Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", rekao je Karadžić.

On je istakao da ova "jalova osveta" Haškog suda njemu, kao starcu ne može ništa.

"Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda", naveo je Karadžić.

Zločinac je rekao da u svakom ratu, a naročito ovom "izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala".

"Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku", poručio je Karadžić.

Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove proglasilo je ratnog zločinca Radovana Karadžića krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. 

Karadžić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA